Jahjaga ili Mustafa na zasedanju UN

Izvor: Akter, 23.Avg.2015, 23:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jahjaga ili Mustafa na zasedanju UN

Predsednica Kosova Atifete Jahjaga će predvoditi delegaciju Kosova na početku ovogodišnjeg zasedanja Generalne skupštine UN - saopštila je njena kancelarija u odgovoru na najave da će delegaciju predvoditi premijer Isa Mustafa

"Presednica Jahjaga će predstavljati Kosovo u nedelji (početka zasedanja) Generalne skupštine Ujedinjenih nacija, i biće na čelu delegacije Kosova tokom te nedelje značajne za predstavljanje >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << Kosova i za konsolidaciju međunarodnog položaja zemlje", kaže se u izjavi kabineta Jahjage, upućene portalu gazetaexpress.com.

To saopštenje je izdato nakon izjava zvaničnika Vlade Kosova o tome da premijer Isa Mustafa pripremu listu članova delegacije Kosova koji će krajem septembra za Njujork, na Generalnu skupštinu UN.

Kabinet predsednice u izjavi citira Ustav u kojem piše da je predsednik Kosova nosilac spoljne politike i da on, uz koordinaciju sa drugim institucijama, predstavlja državnu politiku.

Zvaničnici Vlade su ranije za portal rekli da će se do kraja sledeće nedelje znati sastav delegacije koja će prisustvovati početku zasedanja Generalne skupštine UN, čiji spisak priprema Mustafa.

Mustafa je dobio lični poziv američkog predsednika Baraka Obame da prisustvuje Samitu lidera u Njujorku, o borbi protiv Islamske države (ISIL) i nasilnog ekstremizma, saopštio je danas kabinet kosovskog premijera.

Međutim, po ustaljenoj praksi, na prijemu koji predsednik SAD priređuje za lidere koji učestvuju na Generalnoj skupštini UN, zemlju predstavlja šef delegacije. Da li će to biti Jahjaga ili Mustafa, znaće se do kraja ove nedelje.

Nastavak na Akter...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.