Jablanović uhapšen zbog pretnje pištoljem?

Izvor: Mondo, 04.Jun.2017, 22:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jablanović uhapšen zbog pretnje pištoljem?

Aleksandar Jablanović, lider Partije kosovskih Srba, navodno je uhapšen nakon što je u Leposaviću pretio repetiranim pištoljem aktivistima Srpske liste. Nema zvaničnih informacija.

Foto: youtube/printscreen

Predsednik Srpske liste Slavko Simić izjavio je večeras da je Jablanović uhapšen nakon što je u Leposaviću pretio repetiranim pištoljem njihovim aktivistima koji su lepili plakate za izbore.

"Jablanović je uperio pištolj u našeg aktivistu >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << i počeo da viče: 'Ovo je Kosovo, ovo nije Srbija, odlepljujte plakate da vas ne pobijem.", izjavio je Simić za Tanjug.

Kako je rekao, naišla je interventna jedinica policija koja je pokušala da uhapsi Jablanovića, koji je počeo da beži, ali je potom ipak uhapšen.

"Prema našim informacijama, ipak je savladan, uhapšen i oduzet mu je pištolj. Očekujemo da policija odredi pritvor Jablanoviću", rekao je Simić.

Na ovo je reagovala i Kancelarija Vlade Srbije za KiM, koja je "apelovala na sve građane Srbije na KiM da ne nasedaju na provokacije političara koje je Priština kandidovala kako bi uneli pometnju među srpski narod u našoj južnoj pokrajini".

"U paničnom strahu da će se na predstojećim vanrednim parlamentarnim izborima na Kosovu i Metohiji njegova karijera završiti debaklom, Jablanović je pribegao metodama zbog kojih su on i ostali članovi njegove porodice i stekli imidž incidentnih i kriminogenih ljudi", navodi se u saopštenju Kancelarije za KiM, dostavljenom Tanjugu.

O događaju nema zvaničnog saopštenja kosovske policije, Partije kosovskih Srba ili trećeg nazavisnog izvora.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.