Izgorela kuća povratnika kod Kline

Izvor: RTS, 01.Feb.2014, 00:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izgorela kuća povratnika kod Kline

Zapaljena kuća povratničke porodice Vučićević u selu Klinavac kod Kline u Metohiji. U kući niko ne živi.

U selu Klinavac kod Kline, u Metohiji, zapaljena je kuća povratničke porodice Vučićević, rekli su večeras agenciji Beta povratnici u to selo.

Srbi povratnici su rekli za agenciju Beta da u kući niko ne živi jer je vlasnik Lazar Vučićević pre četiri meseca umro, a njegova porodica je u centralnoj Srbiji.

Sagovornici Bete >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << su rekli da su u tom razuđenom selu vatrogasci i pripadnici Kosovske policije zajedno gasili požar.

Rekli su da je do sada u više navrata bilo provala u tu kuću i iz nje je ukradeno pokućstvo.

Prema njihovim rečima, pre oko godinu dana izgorela je kuća Lazarevog brata Radoša koji je povremeno živeo u tom metohijskom selu.

Bilo je i više drugih provala u kuće i krađe stvari. U selu Klinavac sada živi petnaestak Srba-povratnika, među kojima je i jedna devojčica koja je i rođena u tom selu.

Pre rata devedesetih u Klinavcu je živelo pedesetak srpskih porodica. Prvi povratnici vratili su se 2006. godine, a Vlada Kosova je sa donatorima za povratnike izgradila 33 tipske kuće.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.