Ivanović: Srbi sa KiM moraju verovati Vladi

Izvor: RTS, 07.Maj.2013, 21:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ivanović: Srbi sa KiM moraju verovati Vladi

Srbi sa Kosmeta su jedinstveni u poverenju u Vladu Srbije, jer je jedino Beograd naš centar i tu je naša Vlada, istakao bivši državni sekretar u Ministarstvu za Kosovo i metohiju Oliver Ivanović. Narod na Kosmetu se plaši prištinskih institucija kojima ne veruje, kaže Ivanović.

Bivši državni sekretar u Ministarstvu za Kosovo i Metohiju Oliver Ivanović je rekao da je Srbima sa Kosmeta Beograd jedini centar >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i da imaju poverenja samo u Vladu Srbije.

"Narod se boji. Nije to politički strah, već strah od prištinskih institucija u koje nemaju poverenja", rekao je Ivanović gostujući u Dnevniku RTS-a.

Govoreći o predstojećoj poseti vicepremijera Aleksandra Vučića Kosmetu, Ivanović je rekao da ne očekuje mnogo.

"Nadam se da je to samo prva poseta u nizu. Mislim da su Srbi na KiM zanemareni. Sve je svedeno na kancelariju kaja objektivno to sve nije mogla da postigne", rekao je Ivanović.

Kako je naglasio, potrebno je da ministri imaju dnevnu komunikaciju sa ljudima na Kosmetu.

"Sad je kosovska tema aktuelizirana i trebalo bi ministri da pokrivaju svakog Srbina koji dole živi. Mislim da je ta komunikacija bitnija", naglasio je Ivanović i izrazio nadu da će Vučić biti prvi čovek koji će dole da otvori poglavlje bolje komunikacije i saradnje.

"Ako vlada jedinstveno donese odluku i ako Skupština s većinom od četiri petine donese odluku, onda nije očekivano da će Vlada da promeni stav. Takva vlada bi trebalo da padne", ističe Ivanović.

Kako kaže, zato je savetovao pregovarače da se usresrede na ono što mogu da promene a to je da dobiju više informacija i bolja rešenja.

"Da li će naša diploma iz Mitrovice imati pečat Kosova? Da li će zdravstveni sistem biti istrgut iz Srbije ili ne? To su pitanja na koja Vučić treba da odgovori", smatra Ivanović.

Ivanović je uveren da će Zajednica srpskih opština dobiti na snazi ako je Srbija podrži i ako te institucije neće smanjivati broj zaposlenih.

"To su garancije koje tražimo a sve ostalo je proces u kojem moramo da imamo najajače kadrove i onda će nam ta zajednica biti uspešna", ocenjuje Ivanović.

Komentarišući današnji sastana načelnika okruga u Vladi, Ivanović je rekao da su oni u dnevniom kontaktu sa predsednicima opština, i da oni mogu imati uticaj samo u tom smislu.

"Ipak oni su državni službenici pa treba da sprovode odluke Vlade", kaže Ivanović i ponavlja da Srbi s Kosmeta moraju verovati Vladi.

"Ja ne vidim drugo. Koja god da je vlada ona je nama jedina i mi nemamo alterantivu za to", zaključio je Ivanović.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Poverenje u Vladu nema alternativu

Izvor: RTS, 07.Maj.2013

Srbi sa Kosmeta su jedinstveni u poverenju u Vladu Srbije, jer je jedino Beograd naš centar i tu je naša Vlada, istakao bivši državni sekretar u Ministarstvu za Kosovo i metohiju Oliver Ivanović. Narod na Kosmetu se plaši prištinskih institucija kojima ne veruje, kaže Ivanović...Bivši državni...

Nastavak na RTS...

Ivanović: Srbi sa KiM veruju Vladi

Izvor: B92, 08.Maj.2013, 14:25

Beograd -- Bivši državni sekretar u Ministarstvu za Kosovo i metohiju Oliver Ivanović ocenio je da su Srbi sa Kosmeta jedinstveni u poverenju u Vladu Srbije...Ivanović je za RTS rekao da je Srbima sa Kosova i Metohije Beograd jedini centar i da imaju poverenja samo u Vladu Srbije i podvukao da se...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.