Izvor: TvojPortal.com, 16.Maj.2012, 18:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ivanović: Priština neće naći Srbe za dijalog

/vesti online/ Priština mora biti svesna da i najidealniji plan za integraciju severa Kosova neće biti prihvatljiv ni za Srbe ni za Beograd, ukoliko se pre toga kroz dijalog ne dođe do konkretnog dogovora o statusu Kosova i Metohije i severa, izjavio je danas državni sekretar Ministarstva za Kosovo i Metohiju Oliver Ivanović.
Na severu pokrajine održan referendum o neprihvatanju kosovskih institucija


"Priština >> Pročitaj celu vest na sajtu TvojPortal.com << je svesna da ne može imati uticaj i suverenitet na severu i pod pritiskom delova međunarode zajednice lansira novi plan, ali mora biti svesna kakav god plan ponudila, makar i najbolji, idealan, Srbi i Srbija ga neće prihvatiti", kazao je Ivanović.
On je to rekao komentarišući najavu da će kosovska vlada u septembru ponuditi plan za dijalog o severu, kojim taj deo Kosmeta želi da integriše u ustavno-pravni sistem zemlje, a realizovaće ga kroz dijalog sa predstavncima Srba sa severa. Prema tom planu, u završnoj fazi u dijalog treba da se uključi i Beograd kako bi osigurao da se dogovor poštuje.
Opširnije

Nastavak na TvojPortal.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TvojPortal.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TvojPortal.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.