Ivanović: Povećati bezbednost na severu Kosova

Izvor: Blic, 28.Sep.2017, 20:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ivanović: Povećati bezbednost na severu Kosova

Predsednik Građanske inicijative "Sloboda, demokratija, pravda" Oliver Ivanović upozorio je da je bezbednosna situacija na severu Kosova, uoči lokalnih izbora, kritična i da lako može doći do eskalacije, te pozvao Beograd, međunarodne i kosovske institucije da hitno reaguju.

- Pleše se po ivici noža i samo je pitanje momenta kada će neko da potegne oružje i da se sve završi tragično - rekao je Ivanović Srni.

On je istakao da vlast mora da preduzme mere kako >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << bi bila povećana bezbednost.

- Bezbednost je prvo i osnovno pitanje koje tišti građane - rekao je Ivanović i dodao da je u svakodnevnom kontaktu sa običnim ljudima, koji su zabrinuti za ličnu bezbednost, jer su, kako kaže, kandidati Srpske liste shvatili izbore kao pitanje života ili smrti.

Ivanović navodi da građani Kosovske Mitrovice, u kojoj je kandidat za gradonačelnika, imaju želju da žive bolje u uređenoj sredini i da ne strahuju za svoju decu zbog pucnjave.

- Na lokalnim izborima se ne rešavaju globalna pitanja ili pitanje statusa. Naša namera je da omogućimo kvalitetan život građanima Mitrovice, ali i u ostalim mestima gde smo se kandidovali - poručio je Ivanović.

On je tokom predizborne kampanje, koja je počela 22. septembra, ugostio predsednika Novog Beograda Aleksandra Šapića.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.