Istorijski sastanak verskih vodja na Kosovu

Izvor: Beta, 17.Jul.2011, 16:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Istorijski sastanak verskih vodja na Kosovu

PRIŠTINA, 17. jula 2011. (Beta) - Vodje tri najbrojnije verske zajednice na Kosovu, pravoslavne, rimokatoličke i muslimanske, zajedno sa komandantom Kfora, nemačkim generalom Erhardom Bilerom, razgovarali su o unapredjenju uzajamnog poštovanja verskih zajednica, saopšteno je u nedelju iz Kfora.

Episkop Eparhije raško-prizrenske i kosovsko-metohijske Srpske pravoslavne crkve Teodosije, biskup Dod Djedji iz Rimokatoličke crkve na Kosovu i veliki muftija Naim Trnava iz muslimanske zajednice, u prisustvu Bilera razgovarali su u subotu u hotelu Gorenje kod Prištine, navodi se u saopštenju.

Verske vodje, kako se dodaje, razgovarale su o načinu održavanja i unapredjenja "verskih vrednosti, uzajamnog poštovanja verskih zajednica, kulture tolerancije i mira".

Biler je ovaj, inače, neformalni sastanak, ocenio kao "istorijski sastanak i kao uvod u budućnost u kojoj će sve etničke i verske razlike biti prevazidjene".

"General Biler je izrazio zadovoljstvo u vezi razgovora u kome se oslikavao duh pomirenja u kosovskom društvu", ističe se u saopštenju.

Ističe se da je sastanak verskih vodja na Kosovu, u prisustvu komandanta Kfora, bio "ispunjen prijateljskom atmosferom uzajamnog razumevanja i tolerancije medju učesnicima".


Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Beta...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.