Indonezija ne priznaje Kosovo!

Izvor: Kurir, 20.Mar.2013, 01:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Indonezija ne priznaje Kosovo!

Predsednik Skupštine Nebojša Stefanović objasnio ministru spoljnih poslova Indonezije da je Kosovo srpsko, a ne albansko

BEOGRAD - Prijatelji u nevolji.

Problem Kosova treba rešavati na principima vladavine prava, međunarodnog prava i Povelje Ujedinjenih nacija, izjavio je ministar inostranih poslova Indonezije Marti Natalegava, u razgovoru sa predsednikom Skupštine Srbije Nebojšom Stefanovićem, >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << koji boravi u zvaničnoj poseti Indoneziji.

Stefanović i Natalegava su postigli potpunu saglasnost povodom pitanja Kosova, a Stefanović je svog domaćina upoznao sa tokom pregovora u Briselu, ali i sa činjenicom da je sukob na Kosovu etnički, a ne verski.

Natalegava je, pružajući podršku naporima koje Srbija čini u pregovorima, istakao da se Indonezija, kao prijatelj Srbije, nada da će doći do sporazuma, koji će njegova zemlja zdušno podržati.

Zajednički je ocenjeno da bi ekonomski odnosi Srbije i Indonezije trebalo da prate nivo političkih i da na tom planu treba dosta raditi.

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.