Ilić: Vlast ne nudi rešenja

Izvor: B92, 09.Avg.2011, 19:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ilić: Vlast ne nudi rešenja

Beograd -- Lider Nove Srbije Velimir Ilić smatra da Vlada Srbije nema rešenja ni za jedan od nagomilanih problema u državi i da je jedino rešenje promena takve politike.

"Nikad veći problemi nisu bili i nikad više Vlada Srbije nije bežala od rešavanja tih problema. Srbija se guši u problemima koje nema ko da reši", rekao je Ilić.

On smatra da takva politika Vlade Srbije mora da se menja. Ilić je kao jedan od primera toga gde postoje nerešivi problemi naveo Kosovo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i Metohiju.

"Vlada Srbije je izigrala najveći kapital koji je imala - Rezoluciju 1244, budući da je pristala da pregovara o carini i graničnim prelazima, a koji se ne pominju u toj rezoluciji", tvrdi Ilić.

"Time smo sami odstupili od Rezolucije 1244", ukazao je Ilić.

Kao jedan od načina za rešavanje nagomilanih problema u privredi, Ilić je predložio formiranje banke razvoja, koja će davati kredite sektorima u kojima je ulaganje najpotrebnije, odnosno za proizvodnju, izvoz, zapošljavanje.

Ilić je dodao da je neophodno i poništiti loše privatizacije i sve vratiti u pređašnje stanje.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.