I pored pretnji, ne odutsajemo od izbora na KiM

Izvor: Vesti-online.com, 30.Mar.2012, 22:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"I pored pretnji, ne odutsajemo od izbora na KiM"

I pored jasnih pretnji koje dolaze, mi ćemo organizovati izbore na severu Kosova, izjavio je predsednik Srpskog nacionalnog veća severnog Kosova i Metohije Milan Ivanović.

Predsednik Srpskog nacionalnog veća severnog Kosova i Metohije Milan Ivanović najavio je da će na severu Pokrajine biti održani izbori. On je rekao da će se to desiti, kao što je i sproveden referendum o neprihvatanju kosovskih institucija.

"I pored jasnih pretnji koje dolaze sa svih strana, >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << mi smo na Kosovu i Metohiji jedinstveni i borićemo se za ostvarivanje naših interesa. Kao što smo održali referendum, organizovaćemo i lokalne i parlamentarne izbore", rekao je Ivanović na konferenciji za novinare u Kosovskoj Mitrovici.

Prema njegovim rečima, SNV severnog Kosova i Metohije i SNV Kosova i Metohije zauzimaju se za održavanje izbora Srbije na teritoriji celog Kosova 6. maja.

Ivanović je optužio Vladu Kosova da sprovodi etnički motivisano nasilje, odnosno da sistematski vrši pritiske, zastrašuje i hapsi Srbe.

"Krajnji cilj je zastrašivanje Srba i ukidanje srpskih institucija na Kosovu i Metohiji i sve bi to trebalo da dovede do asimilacije Srba i njihovog proterivanja sa ovih prostora", rekao je Ivanović i dodao da situaciju otežava što na nasilje ne reaguje međunarodna zajednica.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.