I monasi slušaju Dogodine u Prizrenu!

Izvor: Mondo, 09.Okt.2018, 21:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

I monasi slušaju "Dogodine u Prizrenu"!

Članovi Beogradskog sindikata zahvalili "dragim ljudima na podršci" i istakli da ih je posebno dotakla informacija da se i starešinama manastira na Kosovu dopala numera "Dogodine u Prizrenu"!

"Dogodine u Prizrenu", novi singl rep grupe Beogradski sindikat izazvao je veliku pažnju javnosti - prvo potresnim arhivskim snimcima srpskih svetinja nakon bombardovanja 1999. godine, snimaka ranjenih i uplakanih ljudi, a onda i odlukom kanala YouTube da će cenzurisati video.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo <<
Dan kasnije je Beogradskom sindikatu stigla poruka video servisa, u kojoj stoji da "video neće biti uklonjen, ali će zato biti ograničen".

"Poštovana gospodo iz Beogradskog sindikata, iako smo utvrdili da niste povredili ni jedno pravilo Jutjuba (YouTube), ipak smo odlučili da vas cenzurišemo, tako što ćemo ograničiti pristup spotu i da vas izbacimo sa trendinga. Ova odluka nema pravo žalbe", preveo je i interpretirao član Beogradskog sindikata Feđa Dimović poruku koju su primili i dodao:

"Žalba bi glasila: Ko je*e i vas i vaš trending. Istina se ne može meriti i ocenjivati. Istina je samo jedna! DOGODINE U PRIZRENU!"

YouTube uklanja spot "Dogodine u Prizrenu"!?

Sada se popularni reper oglasio ponovo, kako bi zahvalio "svim dragim ljudima koji su pružili podršku" i otkrio da se pesma dopala i monasima i starešinama manastira na Kosovu.

Post Feđe Dimovića prenosimo u celosti:

"Beogradski sindikat se zahvaljuje svim dragim ljudima koji su nam dali podršku. Od izlaska pesme "Dogodine u Prizrenu" primili smo veliki broj predivnih i emotivnih poruka koje za nas predstavljaju najveću vrednost i nagradu. Posebno su nas dotakle čestitke od naših sunarodnika s Kosova i Metohije, kao i saznanje da se pesma izuzetno dopala monasima i starešinama manastira na Kosmetu, kao i porodicama nekih od žrtava koje su se našle u spotu. Takođe se zahvaljujemo i pripadnicima sedme sile koji su nam dali značajnu medijsku pažnju i podršku u trenucima kada smo bili žrtve perfidne cenzure Jutjuba. Ovom prilikom se izvinjavamo svim medijima zbog naše odluke da ne dajemo direktne izjave imajući u vidu da smo našim stihovima već rekli sve što nam je na srcu i pameti. Srećni smo zbog činjenice da je naša muzika uspela da podigne poljuljanu nacionalnu svest i ponos našeg naroda i prevaziđe razne podele koje nas godinama razdvajaju. DOGODINE U PRIZRENU!"
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.