I LEKARI PROTIV UKIDANJA SRPSKIH INSTITUCIJA

Izvor: Kurir, 08.Sep.2011, 15:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

I LEKARI PROTIV UKIDANJA SRPSKIH INSTITUCIJA

KOSOVSKA MITROVICA - Oko hiljadu zdravstvenih radnika iz sve četiri srpske opštine na severu Kosova protestovalo je danas u Kosovskoj Mitrovici zbog najave ukidanja institucija Srbije na Kosovu.

Oni su organizovali jednočasovnu protestnu šetnju i naveli da time žele da pošalju poruku međunarodnoj zajednici i vlastima u Prištini da institucije Srbije nisu paralelne i da će se svim legitimnim sredstvima boriti za njihov opstanak.

Na početku i kraju kolone, koja se od >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << mitrovačke bolnice spustila do mosta na Ibru, bila su sanitetska vozila sa uključenim sirenima.

Demonstranti su nosili transparente na kojima je pisalo:"Mi nismo paralelne institucije", "Ne damo Kosovo", "Nećemo da živimo u getu". Nosili su i zastavice Saveza zdravstvenih radnika sa likom Kosovke devojke.

Direktor Zdravstvenog centra u Mitrovici Milan Jakovljević rekao je novinarima da su zdravstvene institucije legalne i legitimne i da se u njima pruža zdravstvena zaštita svima, bez obzira na nacionalnost.

"Mi nećemo da živimo u getu, okruženi bodljikavom žicom. Nalazimo se u sastavu Republike Srbije, hoćemo slobodu, ljudska prava, kao i svi narodi", rekao je Jakovljević.

On je dodao da će zdravstveni radnici mirnim protestima pokazati celom svetu da i "Srbi na Kosovu imaju pravo da žive kao i svi ostali narodi i da na taj način ne ugrožavaju prava drugih".

Skup je protekao bez incidenata a obezbeđivali su ga pripadnici Policije Kosova, Kfora i Euleksa.

Ranije danas u Kosovskoj Mitrovici su protestovali zaposleni u srpskim pravosudnim organima.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.