I Egipat povlači priznanje Kosova?

Izvor: Mondo, 19.Jul.2018, 08:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

I Egipat povlači priznanje Kosova?

Među glavnim temama posete parlamentarne delegacije iz Egipta, koja sutra dolazi u posetu Beogradu, biće i dogovor o povlačenju odluke te afričke republike o priznavanju Kosova, pišu beogradski mediji.

Foto: Mondo/ Stefan Stojanović

"Večernjim novostima" je potvrđeno u diplomatskim krugovima u Srbiji da u Egiptu postoji volja da se promeni odluka doneta pre pet godina, ali se čeka pravi trenutak.

Novine navode da je Egipat usmeno priznao južnu srpsku >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << pokrajinu 26. juna 2013, dok je na vlasti bilo Muslimansko bratstvo, bez slanja diplomatske note.

Papua Nova Gvineja povukla priznanje Kosova!

Nekoliko dana kasnije došlo je do političkih promena.

Ni pet godina kasnije nisu uspostavljeni diplomatski odnosi, niti su u Kairu i Prištini otvorene ambasade.

Takođe, kako je naveo list, struja koja je oduvek bila protiv priznavanja Kosova, bliska je sadašnjem egipatskom predsedniku Abdelu Fatahu al Sisiju.

Ambasador: Za Peking je Kosovo Srbija!
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.