I AMERIKANCI ZA TEMELJNU ISTRAGU O TRGOVINI ORGANIMA

Izvor: Kurir, 09.Jul.2011, 19:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

I AMERIKANCI ZA TEMELJNU ISTRAGU O TRGOVINI ORGANIMA

BEOGRAD - Šef delegacije SAD pri Parlamentarnoj skupštini Oebsa, senator Bendžamin Kardin, izjavio je da se zalaže za temeljnu i nezavisnu istragu navoda o trgovini ljudskim organima i podržava napore Euleksa da i van teritorije Kosova ima ovlašćenja da prikuplja informacije o ovom "užasnom kršenju ljudskih prava".

Trgovina ljudskim organima je pitanje kršenja ljudskih prava i to je užasna situacija koja zahteva temeljnu, nezavisnu istragu, rekao je Kardin. On je istakao >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << da je svima jasno zašto je Srbija inicirala ovo pitanje na zasedanju Parlamentarne skupštine Oebsa.

Podržavamo napore Euleksa i želimo da ova misija ima sva ovlašćenja koja su joj potrebna i van Kosova, kako bi dobila informacije za temeljnu istragu, precizirao je Kardin. On je ocenio da je Srbija ostvarila značajan napredak u oblastima demokratije, vladavine prava i pristupanja Evropskoj uniji (EU), o čemu je razgovarao i sa predsednikom Borisom Tadićem.

Jasno je da je Srbija rešila brojne izazove na vrlo uspešan način, istakao je Kardin i dodao da se Srbiji na tome može samo čestitati i odati priznanje. Hapšenje Ratka Mladića bio je značajan korak napred, naglasio je Kardin, i mi smo veoma zadovoljni što smo ovde.

Kosovo će zahtevati dosta diplomatskih veština, kako bi napredovalo, imajući u vidu okolnosti, smatra Kardin, koji pozdravlja prve dogovore Beograda i Prištine.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.