Haziri za promenu granica

Izvor: JUGpress.com, 31.Avg.2018, 08:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Haziri za promenu granica

GNJILANE

Podpredsednik Demokratskog saveza Kosova (DSK) i predsednik opštine Gnjilana Ljutfi Haziri je danas u intervjuu za RTK ponovio da je i dalje ze promenu granica izmedju Kosova i Srbije.

“Ja mislim da granica iz 1956. godine je ta koja će rešiti problem Albanaca sa Kosova i Srba iz Srbije. Jedna redefinicija granica,  koja počinje od Gnjilana, odnosno kod sela Stančić (selo koje se nalazi na tromedji Kosovo-Srbija-Makedonija) >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << i zavrsava skroz gore kod Istoka (tromedje Srbija-Kosovo-Crna Gora)”.

On je dodao da je za opciju da sve stvari oko dijaloga treba da su pod isključivim vodjstvom Skupštine Kosova.

Na kraju je zaključio da Kosovo treba da pronadje put rešenju problema .

“Problem Albanaca i Srba je isključivo teritorijalan”, smatra Haziri.

PodeliteFacebookTwitterGoogleEmailSkype

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Povezane vesti

Haziri: Najbolje rešenje je da Preševo, Medveđa i Bujanovac budu deo Kosova

Izvor: Vesti-online.com, 31.Avg.2018

Zamenik predsednika Demokratskog saveza Kosova Lutfi Haziri ocenio je za RTK da bi najbolje rešenje za sporazum između Kosova i Srbije bilo vraćanje na granice iz 1956. godine, po kojima bi Preševo, Medveđa i Bujanovac bili deo Kosova...- Ako su koridori osam i 10 na teritoriji Preševske doline,...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.