Haradinajeva stranka: Odluka suda nije potpuna pravda

Izvor: N1 televizija, 12.Jan.2017, 15:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Haradinajeva stranka: Odluka suda nije potpuna pravda

Alijansa za budućnost Kosova je saopštila da odluka francuskih vlasti da Ramuša Haradinaja, predsednika Alijanse za budućnost Kosova uslovno oslobodi, ali bez dozvole da se vrati na Kosovo, nije potpuna pravda.

Iz Alijanse je saopšteno da ih je iznenadila današnja odluka francuske sudske vlasti da se Ramušu Haradinaju ne dozvoli povratak na Kosovo, prenosi >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << agencija Anadolija.

“Smatramo da je odluka da se on oslobodi iz pritvora, ali ne i da mu se dozvoli povratak u domovinu, nije potpuna pravda”, navodi se iz Alijanse.

Iz te partije apeluju na francuske sudske organe da ubrzaju procedure i da privedu kraju bilo kakve mere protiv Ramusđa Haradinaja, pošto je on otklonio sve navode o ratnim zločinam na suđenjima pred Međunarodnim sudom za ratne zločine u bivšoj Jugoslaviji.

“Mi smo uvereni da će zadržavanje Haradinaja u Francuskoj i proces protiv njega, iniciran političkom poternicom Srbije, uskoro dobiti pozitivan ishod”, navodi se.

Prema potvrdi advokata Arianita Kocija Haradinaj je uslovno oslobeđen i ima obavezu da se dva puta nedeljno javlja francuskoj policiji.

Današnje sudsko ročište de odnosilo samo na zahtev odbrane da se Ramuš Haradinaj brani sa slobode. Zahtev srpskih vlasti da se Haradinaj izruči Srbiji danas nije razmatran.

Haradinaj, bivši premijer Kosova i bivši komandant Oslobodilačke vojske Kosova, uhapšen je 4. januara na aerodromu u Bazelu po poternici Srbije za navodni ratni zločin počinjen nad civilima za vreme sukoba na Kosovu.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.