Haradinaj štampa pasoše za Preševo, Bujanovac...

Izvor: Mondo, 02.Okt.2017, 17:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Haradinaj štampa pasoše za Preševo, Bujanovac...

Kosovski premijer Ramuš Haradinaj je danas tokom susreta s predstavnicima Albanaca u Preševu i Bujanovcu najavio da će se založiti za "regulisanje kosovskog državljanstava" za Albance koji žive u "istočnom Kosovu".

Foto: Tanjug/STR/bk

To je naziv pod kojim Priština podrazumeva Albance u oblasti Preševa, Bujanovca i Medveđe.

Kako su preneli mediji na albanskom jeziku iz Bujanovca i Preševa, Haradinaj je tokom razgovora sa grupom od desetak predstavnika >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << Albanaca iz tih opština rekao da će se "posvetiti što hitnijem rešavanju njihovog prava na kosovsko državljanstvo", i da to "neće biti pitanje meseci ili dana, već sati".

Haradinaj Beogradu vratio Brezovicu?

Jedan od učesnika sastanka, Naim Ramizi objavio je na Facebooku da je "premijer Haradinaj danas obećao da će pitanje državljanstva za građane istočnog Kosova biti regulisano, i da to obećanje nije pitanje meseci, čak ni dana, već sati".

Musliu: Živim u Preševu i Rama je moj predsednik

Po navodima albanskih medija, sastanku je prisustvovao i Šefket Musliu, bivši komandant Oslobodilačke vojske Preševa, Medveđe i Bujanovca. On je poreklom iz Bujanovca, a u Srbiji je optužen zbog ratnih zločina.

Na sastanku nije bio nijedan od lidera političkih stranaka koje imaju svoje odbornike u skupštinama opština Preševo i Bujanovac.

O ovom pitanju se nije zvanično oglasila kancelarija kosovskog premijera.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Haradinaj Albancima iz Preševa, Bujanovca i Medvedje obećao državljanstvo Kosova

Izvor: Beta, 02.Okt.2017

Kosovski premijer Ramuš Haradinaj je danas tokom susreta s predstavnicima Albanaca u Preševu i Bujanovcu najavio da će se založiti za "regulisanje kosovskog državljanstava" za Albance koji žive u "istočnom Kosovu", što je naziv pod kojim Priština podrazumeva Albance u oblasti Preševa, Bujanovca...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.