Haradinaj sa ambasadorima: Poštovaćemo odluku poslanika

Izvor: N1 televizija, 23.Dec.2017, 17:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Haradinaj sa ambasadorima: Poštovaćemo odluku poslanika

Premijer Kosovo Ramuš Haradinaj je izjavio da će u vezi s inicijativom 43 poslanika Skupštine Kosova za ukidanje Zakona o specijalnom sudu, poštovati odluke poslanika, saopštila je Vlada Kosova.

Haradinaj je sa ambasadorima SAD, Velike Britanije, Nemačke, Francuske, Italije i predstavnicima kancelarije EU na Kosovu razgovarao o navedenoj inicijativi.

Premijer je zahvalio ambasadorima "velike petorka" za kontinuiranu i sveobuhvatnu podršku Kosovu u svim procesima.
>> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << />
"Premijer Haradinaj je rekao da Vlada Kosova, u skladu sa Ustavom i zakonima, poštuje odluke onih koji su izabrani od naroda", kaže se u saopštenju iz njegovog kabineta.

Predsedništvo Skupštine Kosova je sinoć u dva navrata pokušalo da donese odluku o sazivanju vanredne sednice Skupštine Kosova na kojoj bi trebalo da bude stavljen van snage Zakon o specijalnom sudu.

Zbog nedostaka kvoruma, pošto sednici Predsedništva nisu prisustvovali članovi iz Demokratskog saveza Kosova, Samoopredeljenja, Srpske liste i ostalih manjinskih zajednica čime su onemogućili održavanje sednice, Predsedništvo nije donelo odluku o zakazivanju sednice.

Prištinski mediji su javili da je Demokratska partija Kosova bila inicijator stavljanja van snage Zakona o specijalnom sudu, kao što je takođe ranije billa glavni podstrekač da se izvrše ustavne promene i usvoji Zakon o specijalnom sudu i da je tome razlog moguče hapšenja predsednika Kosova Hašima Tačija i predsednika Skupštine i DPK, Kadri Veseljia.

Prema medijima, među onima koji mogu biti uhapšeni je i brat premijera Koosva Ramuša Haradinaja, Daut Haradinaj.

Protiv te incijative javno su se oglasili ambasadori SAD, Velike Britanija, Nemačke i Evropske unije na Kosovu koji su istakli da takva incijativa dovodi u opasnost budućnost Kosova zarad ličnih interesa njenih lidera.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.