Haradinaj potvrdio da je 70 Srba napustilo KBS

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Nov.2018, 18:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Haradinaj potvrdio da je 70 Srba napustilo KBS

Premijer privremenih institucija u Prištini Ramuš Haradinaj najavio je danas da će oni nastaviti da nude mogućnost predstavnicima Srba sa Kosova da uđu u sastav Kosovskih bezbednosnih snaga.

Govoreći na 9. konferenciji "KBS i partneri", Haradinaj je rekao da će i nakon transformacije bezbedosne snage biti multietničke i profesionalne.

Nastaviće da podržavaju Srbe da im se priključe, uprkos, kako je naveo, pretnjama koje im se upućuju.

Kako je preneo >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Glas Amerike na albanskom jeziku, Haradinaj tvrdi da se na Srbe u KBS vrše snažni pritisci sa strane da napuste ili da ne pristupaju tim snagama, te da je do sada više od 70 njih napustilo KBS.

Takve pritiske i pretnje prema pripadnicima KBS i njihovim porodicama smatra neprihvatljivim.

"Nastavićemo da nudimo kosovskim Srbima, mladim Srbima, mogućnost učešća u tim snagama, jer su to njihove snage", rekao je Haradinaj.

I komandant KBS Rahman Rama govorio je o pritiscima.

"Pretnje kosovskim Srbima, pripadnicima KBS su neprihvatljive. Želim da vas uverim da su bezbednosne snage profesionalna organizacija i da se mi vodimo profesionalnošću, a ne emocijama. Radimo na boljoj budućnosti za sve građane bez razlika", rekao je Rama.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.