Haradinaj nema vremena za priču; Ne dirajte granice

Izvor: B92, 31.Avg.2018, 14:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Haradinaj nema vremena za priču; "Ne dirajte granice"

Priština -- Kosovski premijer Ramuš Haradinaj izjavio je danas da nema vremena da učestvuje u dijalogu Beograda i Prištine u Briselu.

On je još jednom ponovio da je protiv bilo kakve ideje o razmeni ili korekciji granica između Kosova i Srbije, piše prištinski Zeri.

Upitan zašto ne učestvuje u procesu dijaloga u Briselu, Haradinaj je na vanrednoj konferenciji za novinare rekao da ne odbija obaveze koje mu nalaže kosovski ustav, ali da za dijalog nema vremena.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Haradinaj je ponovo poručio da će se "snažno suprotstaviti razarajućim idejama u vezi sa granicom" i pozvao, kako je rekao, sve prijateljske zemlje i međunarodne institucije koje podržavaju Prištinu da se, takođe, suprotstave takvim "destruktivnim idejama" i ne dozvole im da prođu.

Prema njegovim rečima, pravno obavezujući sporazum Beograda i Prištine biće "presudan korak za osiguranje stabilnosti i mira u regionu".

"Međusobno priznavanje i trajni mir moraju biti jedini verodostojan rezultat ovog sporazuma", naveo je Haradinaj i dodao da se sporazum Beogradai Prištine već dugo najavljuje, ali da su, kako je rekao, sada njegove smernice promenjene.

Smatra da je njegov stav o tome jasan i isprvan, te da je, kaže, pogrešno da se vraćamo nečemu što je već ispričano.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Haradinaj opet o ratu; Tači: Neki hoće da stvore paniku

Izvor: B92, 31.Avg.2018

Priština -- Kosovski predsednik i premijer nastavili su da u javnost iznose različita viđenja rešavanja pitanja Kosova uoči nove runde dijaloga Beograda i Prištine...Dok Hašim Tači smatra da očuvanje "statusa kvo" nije u interesu građana, Ramuš Haradinaj se oštro protivi bilo kakvim korekcijama...

Nastavak na B92...

Veselji: Teritorijalni integritet Kosova je svetinja

Izvor: Blic, 31.Avg.2018

Predsednik kosovske Skupštine Kadri Veselji je, komentarišući ideje o teritorijalnoj razmeni i podeli Kosova, danas izjavio da je teritorijalni integritet Kosova svetinja, a granice Kosova utvrđene Ustavom.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.