Haradinaj mandatar za sastav Vlade Kosova

Izvor: Mondo, 07.Sep.2017, 16:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Haradinaj mandatar za sastav Vlade Kosova

Ramuš Haradinaj, kandidat "ratne koalicije", dobio je danas mandat za sastav nove kosovske Vlade.

Foto: Printscreen/YouTube

Predsednik Kosova Hašim Tači predložio je danas, u skladu sa ustavnim ovlašćenjima, lidera Alijanse za budućnost Kosova Ramuša Haradinaja za mandatara za sastav Vlade Kosova.

Tači je ukazom imenovao Haradinaja za mandatara a na osnovu predloga koga mu je uputila koalicija okupljena oko Demokratske partije Kosova, >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << koja je na vanrednim parlamentarnim izborima 11. juna osvojila najviše glasova.

Prema Ustavu i odluci Ustavnog suda iz 2014. godine, pobednička koalicija ima pravo da predloži kandidata za premijera Kosova.

Veselji vodi Skupštinu, Srbi podržali Haradinaja

Od danas teče rok od 15 dana u kojm Haradinaj treba da predloži program i sastav Vlade.

Ratna koalicija OVK

Koaliciju, koja je proizašla iz "ratnog krila oslobodilačkog pokreta", čine Demokratska partija Kosova (DPK - Hašima Tačija), Alijansa za budućnost Kosova (ABK - Ramuša Haradinaja), Inicijativa za Kosovo (IK - Fatmira Ljimaja) i devet manjih partija.

Za izbor premijera je potrebna prosta većina od 61 poslanika od 120 koliko ima Skupština Kosova.

Kandidat velike "ratne koalicije" PAN, Kadri Veselji, izabran je ranije danas za predsednika skupštine.

Srpska lista, zarad mesta u Vladi tzv. nezavisnog Kosova, podržala je vlast Ramuša Haradinaja.

Informaciju o tome da je mandat za formiranje vlade poverio lideru Alijanse za budućnost Kosova, Tači je objavio na svom Facebook profilu.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Haradinaj dobio mandat za sastav kosovske vlade

Izvor: Vesti-online.com, 07.Sep.2017

Ramuš Haradinaj dobio je mandat za sastav vlade samoproglašene države Kosovo...Predsednik Kosova Hašim Tači je ukazom imenovao Haradinaja za mandatara, a na osnovu predloga koga mu je uputila koalicija okupljena oko Demokratske partije Kosova, koja je na vanrednim parlamentarnim izborima 11....

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.