Haradinaj izabran za premijera Kosova

Izvor: EurActiv Srbija, 11.Sep.2017, 11:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Haradinaj izabran za premijera Kosova

Skupština Kosova izabrala je 9. septembra Ramuša Haradinaja za premijera Kosova čime je okončano formiranje institucija Kosova posle prevremenih parlamentarnih izbora održanih 11 juna. Haradinaj je istakao da dijalog sa Srbijom nema alternative i dodao da će raditi na jačanju prijateljstva sa svim prijateljima, i da će voditi dijalog sa svima. Potpredsednik kosovske vlade Dalibor Jevtić izjavio je da Srbi na Kosovu i Metohiji ubuduće mogu očekivati rešavanje nagomilanih problema, a da >> Pročitaj celu vest na sajtu EurActiv Srbija << je prioritet formiranje Zajednice srpskih opština (ZSO) i povratak 20.000 raseljenih Srba. EU je pozdravila formiranje institucija na Kosovu kao "veoma važan korak" i pozvala novu vladu u Prištini da saradjuje s Beogradom kako bi se ostvario napredak u dijalogu i da primeni postignute sporazume.
Opširnije...
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na EurActiv Srbija...






Povezane vesti

Brže do Zajednice, kočnica za kosovsku "vojsku"

Izvor: Večernje novosti, 11.Sep.2017

Koje ciljeve bi mogli da ostvare predstavnici Srba u vladi Prištine: Na pomolu nove opštine. Ministar za povratak Dalibor Jevtić: Rad na povratku okupirane imovine FORMIRANjE Zajednice srpskih opština, rampa za formiranje "vojske Kosova", zaštita "Trepče" i osnivanje dveju...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta EurActiv Srbija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta EurActiv Srbija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.