Haradinaj dobio podršku stranke da ne odustaje od taksi

Izvor: B92, 08.Feb.2019, 01:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Haradinaj dobio podršku stranke da ne odustaje od taksi

Premijer Kosova Ramuš Haradinaj dobio je podršku svoje Alijanse za budućnost Kosova da uvećane takse na robu iz Srbije i BiH ostaju do uzajamnog priznanja

To piše prištinska Koha.

Najviši organi Haradinajeve stranke su na večerašnjem sastanku glasanjem potvrdili tri principa od kojih nikako ne treba odstupisti u nastavku dijaloga sa Beogradom.

Prema saopštenju Alijanse, reč je o "poštovanju kosovskog ustava i deklaracije o nezavisnosti od 17. februara >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << (2008.), bezuslovni dijalog sa Beogradom i stopostotno uvećane takse na robu iz Srbije i BiH do uzajamnog priznanja".

Međutim, uslov Srbije za nastavak dijaloga je ukidanje uvećanih taksi koje je Priština nametnula 21. novembra prošle godine.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.