Izvor: N1 televizija, 01.Nov.2018, 16:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Haradinaj: Transformacija KBS je legitimna

Na konferenciji "BSK i Partneri" koju je organizovalo Ministarstvo bezbednosnih snaga Kosova u Prištini, rečeno je da će, iako Kosovske bezbednosne snage prolaze kroz novo poglavlje, partnerstvo sa saveznicima biti još jače.

Izvor: N1

Premijer Kosova Ramuš Haradinaj je rekao da Oružane snage Kosova neće zameniti KFOR i da je KFOR dobrodošao na Kosovu, ali da se tranzicijom Bezbednosnih snaga teži ka njihovom pridruživanju u NATO.

"Transformacija >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << KBS je legitimna, demokratska i gradualni proces. Dakle, tranzicija ima za cilj regionalni doprinos kao i doprinos za globalnu bezbednost. Ova tranzicija potvrđuje našu spremnost i zrelost da zajednički preuzmemo više odgovornosti. Tranzicija će bez sumnje garantovati profesionalizam i multietničnost, iako je multietničnost naših snaga zaprećeno sa neprihvatljivim aktima nasilja. Zahvaljujem se svakoj instituciji i naciji koji su glasno izrazili da je naprihvatljivo da se preti nevinim ljudima i porodicama članova jedne institucije naše zemlje. Mi ćemo nastaviti da mladim Srbima pružimo ulogu u ovoj snazi, što je, takođe, njihova snaga", rekao je Haradinaj.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.