Haradinaj: Tema razmene teritorija je agresija

Izvor: B92, 06.Nov.2019, 00:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Haradinaj: Tema razmene teritorija je agresija

Vršilac dužnosti kosovskog premijera Ramuš Haradunaj kaže da je pitanje razmene teritorija Kosova sa susednim državama opasnija tema od Specijalnog suda.

Za RTK je rekao da je ideja o razmeni teritorija u suprotnosti sa ustavom i nezakonita, prenosi KosovoOnline.

"Postoje teme o kojima radije ne bih raspravljao, bolje da ostanu tabu. Tema razmene teritorija je agresija. To je protiv ustava, ilegalno je. U drugim zemljama recimo ako neko u Americi je za razmenu teritorija >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sa Meksikom, bio bi zatvoren. Kod nas ne razumeju nikakvu građansku obavezu, nemaju pravo da razgovaraju o takvim temama, osetljive su teme. Uveravam da pokretanje teme razmene i ukidanje takse je mnogostruko opasnije od Specijalnog suda", rekao je Haradinaj.

Sa druge strane, vezano za formiranje nove vlade na čelu sa Demokratskim savezom Kosova i Pokretom Samoopredeljenje, Haradinaj rekao je da ove dve stranke moraju da izbalansiraju program.

"Ne znam šta DSK cilja. DSK ima zanimljivu situaciju ako ne uspe da uravnoteži koncepte, stvarno gubi opravdanje političkog postojanja, jer vlada postoji da bi se stvorila nova vrednost u zemlji. DSK i Samoopredeljenje moraju da izbalansiraju program. Teško je", zaključio je Haradinaj.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.