Haradinaj: Taksa uvedena za priznanje

Izvor: RTS, 23.Maj.2019, 16:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Haradinaj: Taksa uvedena za priznanje

Kosovski premijer Ramuš Haradinaj ponovio je da je taksa na srpske proizvode uvedena kako bi se dobilo priznavanje Kosova od Beograda.
"Odluka o taksi je legitimna odluka vlade suverene države. Nema veze sa bilateralnim odnosima sa drugim državama. To je legitimna mera koje je Kosovo preduzelo i odnosi se na priznavanje Kosova od strane Srbije", rekao je Haradinaj na konferenciji za novinare nakon >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << sednice vlade u Prištini.
Haradinaj je rekao je da ako bi Beograd zbog takse uveo kontramere, onda bi u Prištini razmislili o novim merama, kao odgovoru.
Kaže da je spreman na susrete i sa čelnicima Srbije ali da on ne vidi ličnu ulogu u dijalogu.
"Spreman sam na sastanke sa svima. Nemam ništa protiv sastanka sa predsednikom Vučićem, ni premijerkom Brnabić, pa i svim ključnim liderima, ali ja ne vidim premijersku ulogu u dijalogu. Nije mi to cilj. Kosovo ima svoj pregovarački tim", naveo je Haradinaj.
Za odnose sa Albanijom je rekao da su odlični, ali da postoje neki nesporazumi u dijalogu i da namervaju da ih reše.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.