Haradinaj: Tači i Veselji su pogrešili

Izvor: B92, 06.Dec.2020, 10:49

Haradinaj: Tači i Veselji su pogrešili

Lider Alijanse za budućnost Kosova Ramuš Haradinaj izjavio je da je izglasavanje Specijalnog suda sa sedištem u inostranstvu bila velika greška.

On je za to je okrivio bivšeg predsednika Hašima Tačija i bivšeg predsednika DPK Kadrija Veselija, prenosi Gazeta Ekspres.

„Da, bila je greška glasati za ovaj Sud. Tada Alijansa i ja lično nismo glasali. Tražili smo Sud na Kosovu, odnosno da se to poveri Kosovu kao bilo kojoj nezavisnoj državi. Istovremeno, da ne >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << bude etnički. Imali smo te dve primedbe“, rekao je Haradinaj za OraNews.

Dodao je da “to što je izglasan ovaj Sud zaista je bila greška u to vreme i Tačija i Veselija i DPK, jer su se složili da glasaju za sud koji je značio direktno nepoverenje u lokalno pravosuđe, u državu Kosovo”.

Haradinaj smatra da “je Kosovo moglo izglasati sud, kada je to zatražila međunarodna zajednica, saveznici, Amerikanci i Evropljani”.

"Prva greška je ta što smo odustali od sebe i mogućnosti da sprovedemo fer suđenja za sve strane bez obzira na etničku pripadnost," rekao je Haradinaj.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Haradinaj: Izglasavanje Specijalnog suda sa sedištem u inostranstvu velika greška

Izvor: Danas, 06.Dec.2020

Lider Alijanse za budućnost Kosova Ramuš Haradinaj izjavio je da je izglasavanje Specijalnog suda sa sedištem u inostranstvu bila velika greška.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.