Haradinaj: Srpska privreda je već priznala Kosovo

Izvor: B92, 26.Okt.2018, 09:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Haradinaj: Srpska privreda je već priznala Kosovo

Premijer Kosova Ramuš Haradinaj izjavio je u Budvi da je srpska privreda "već priznala Kosovo".

On je ocenio da bi bilo dobro da i politika kako je rekao, "te susedne države to uradi što pre".

Kako je saopšteno iz kabineta kosovskog premijera, Haradinaj je na konferenciji "Balkan i Evropska unija – petogodišnji ciklus Berlinskog procesa", koja se održava u Budvi, rekao da je Kosovo otvoreno >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << za sve zemlje regiona i ocenio da postoji dobra saradnja sa susednim zemljama.

On je dodao da je važno da se shvati da je Kosovo od 2008. godine "suverena i nezavisna država" i da je samo kao takvo "zastupljeno u CEFTA i u dokumentima budućih ugovora".

Pored Haradinaja, na panelu o ekonomskoj i evropskoj perspektivi Balkana učestvovali su i premijer Crne Gore Duško Marković, ministar za ekonomske poslove Makedonije Kočo Anđusev i ministrom za trgovinu Srbije Rasim Ljajić.

Po navodima prištinskih medija, Haradinaj je tokom učešća na konferenciji u Budvi razgovarao i sa predsednikom Crne Gore Milom Đukanovićem i austrijskim kancelarom Sebastijanom Kurcom.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.