Haradinaj: Srbija je mini Rusija na Balkanu

Izvor: Beta, 31.Dec.2018, 19:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Haradinaj: Srbija je mini Rusija na Balkanu

Premijer Kosova Ramuš Haradinaj je danas u Prištini ocenio da je Srbija u suštini mini Rusija na Balkanu. On je, na novogodišnjem susretu sa novinarima rekao da je Kosovo do sada kupovinom robe iz Srbije njoj omogućilo da kupuje oružje iz Rusije i da se naoružava.„Ako se Srbija ne promeni, takse ostaju na snazi zauvek. Ako Srbija želi da se sporazumemo oko obostranog priznanja i da deluje u skladu sa evropskom i američkom logikom odmah ćemo ukinuti taksu“, kazao je Haradinaj.On je podvukao da je taksa uvedena u cilju zaštite privrede Kosova.Kosovski premijer je rekao da će Vlada na čijem je čelu tokom sledeće godine posebnu pažnju posvetiti ekonomiji.„Zakonska infrastruktura, zakoni i koncept dokumenti su doprineli pravom i respektibilnom napretku. Zakonska infrastruktura u oblasti vladavine prava i bezbednosti je postigla potreban nivo. Napretka je bilo i oko dijaloga i njegovog okvira, što nam omogućava da najviše vremena posvetimo privredi“, kazao je on.Haradinaj je ponovio da Vlada nema nameru da ukine taksu od 100 odsto za proizvode iz Srbije i Bosne i Hercegovine koji se uvoze na Kosovo.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Haradinaj: Srbija - mini Rusija na Balkanu

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 31.Dec.2018

Premijer Kosova Ramuš Haraidnaj je u ponedjeljak u Prištini ocenio da je Srbija u suštini mini Rusija na Balkanu. On je, na novogodišnjem susretu sa novinarima rekao da je Kosovo do sada kupovinom robe iz Srbije njoj omogućilo da kupuje oružje iz Rusije i da se naoružava. „Ako se Srbija ne...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.