Izvor: NoviMagazin.rs, 26.Okt.2018, 13:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Haradinaj: Palmeru sam preneo stav da sam protiv razmene teritorija

Premijer Kosova Ramuš Haradinaj izjavio je danas da je pomoćniku zamenika američkog državnog sekretara Metju Palmeru preneo stav da je protiv razmene teritorija i kazao da nema pravo da kaže šta je Palmer rekao na sastanku sa liderima parlamentarnih stranaka koji je održan u Američkoj ambasadi u Prištini.

Haradinaj je rekao da je izuzetno značajno što je Palmer došao na Kosovo, imajući u vidu koja su opterećenja >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << Amerike mnogim temama, što ocenjuje kao "dokaz da Amerika ostaje odlučno sa Kosovom i regionom".

"To je glavna poruka njegovog dolaska. Da ponovim sebe i da kažem ono što sam govorio ovih četiri meseca. Bez pravno obavezujućeg sporazuma, bez međusobnog priznanja, a ne sporazumu koji je zasnovan na teritorijama ili granici. To je kamufliranje podele Kosova. Kosovo je ono koje je proglašeno 17 februara. Takođe smo zainteresovani za pomirenje i da zatvorimo pitanja koja su ostala otvorena", kazao je Haradinaj.

Govoreći o zahtevima za vanrednom sednicom Skupštine Kosova koju traži opozicija za 1. novembar, Haradinaj je rekao da treba odlučiti šta hoćemo ili šta nećemo i dodao da "ako je samo o tome šta nećemo moji su stavovi jasni".

Po njegovom mišljenju, opozicija treba da izađe i sa predlogom šta hoće i smatra da je dobro da se izglasa predlog opozicije i ponovio da je i ranije bilo rezolucija koje su potencirali da niko nema pravo da govori o granicama i teritoriji i da na to nema prava ni predsednik Kosova.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Haradinaj poručio Palmeru da je protiv razmene teritorija

Izvor: N1 televizija, 26.Okt.2018

Premijer Kosova Ramuš Haradinaj izjavio je da je pomoćniku zamenika američkog državnog sekretara Metju Palmeru preneo stav da je protiv razmene teritorija i kazao da nema pravo da kaže šta je Palmer rekao na sastanku sa liderima parlamentarnih stranaka koji je održan u Američkoj ambasadi u Prištini...Haradinaj...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.