Tači: Pronaći odgovorne za kamenovanje autobusa sa Srbima

Izvor: N1 televizija, 22.Okt.2018, 10:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tači: Pronaći odgovorne za kamenovanje autobusa sa Srbima

Nakon premijera Kosova Ramuša Haradinaja, i predsednik Hašim Tači zatražio je da institucije za sprovođenje zakona identifikuju i pronađu odgovorne za napad na autobuse sa Srbima kod Istoka.

Tači je na Fejsbuk nalogu poručio da na Kosovu svi građani uživaju pravo na slobodu kretanja i pravo veroispovesti, a da onaj ko ne poštuje ta prava i narušava međunacionalnu harmoniju u suštini radi protiv Kosova.

"Pozivam zvaničnike za sprovođenje zakona >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << da dovedu počinioce ovog ružnog napada pred lice pravde", napisao je Tači.

Premijer Kosova Ramuš Haradinaj na Fejsbuk profilu napisao je da je napad na autobuse u kojima su bili Srbi neprihvatljiv i kažnjiv, bez obzira na počinioce ili motive.

"Kosovo i njegove institucije posvećeni su miru i stabilnosti, a svaki napad na građane je napad na zajedničke evropske vrednosti i kao takav šteti našoj Republici", ocenio je Haradinaj.

Dva autobusa koja su prevozila vernike iz Beograda, kamenovana su u nedelju kod gradića Istok, nadomak Peći na Kosovu, nakon što su vernici posetili crkvu Bogorodice hvostanske.
Pogledaj vesti o: Hašim Tači,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tači i Haradinaj osudili napad na srpske vernike kod Istoka

Izvor: NoviMagazin.rs, 22.Okt.2018

Predsednik i premijer Kosova, Hašim Tači i Ramuš Haradinaj zatražili su da institucije za sprovođenje zakona identifikuju i pronađu odgovorne za napad na autobuse sa Srbima kod Istoka..Tači je na Fejsbuk nalogu poručio da na Kosovu svi građani uživaju pravo na slobodu kretanja i pravo veroispovesti,...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Šef Unmika osudio kamenovanje autobusa sa Srbima

Izvor: B92, 22.Okt.2018

Priština -- Šef Unmika Zahar Tanin osudio incident u opštini Istok, kada su kamenovana dva autobusa sa srpskim vernicima i pozvao nadležne da procesuiraju odgovorne..."Takva dela su neprihvatljiva i nadležni organi treba da istraže slučaj i dovedu počinioce pred lice pravde", naveo je Tanin....

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.