Haradinaj: Ne želim da budem teret Kosovu

Izvor: B92, 19.Jul.2019, 18:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Haradinaj: Ne želim da budem teret Kosovu

Ramuš Haradinaj, održao je večeras sastanak rukovodstva Alijanse za budućnost Kosova, čiji je predsednik.

Haradinaj je rekao da je ostavku na poziciju premijera podneo jer ne želi da bude teret Kosovu, da je ostavku primio danas, a da će o datumu saslušanja biti obavešten naknadno.

Rekao je i da ne zna da li iza poziva Specijalnog suda za njegovo saslušanje kao osumljičenog stoji, kako je rekao, njegov jasan stav "da ne dozvljava podelu Kosova i stvaranje još >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << jedne 'Dodik republike' na kosovskoj teritoriji", prenela je Koha.

Ponovio je da na Kosovu treba da budu organizovani vanredni prlamentarni izbori.

"Predsednik (Hašim Tači) ima svoja ovlašćenja. Predložio sam predsedniku da raspiše izbore. Najsigurniji mandat je u ljudima. A ja ću poštovati narodnu odluku", rekao je Haradinaj.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.