Haradinaj: Krasnoščekov bio kamuflirani špijun

Izvor: RTS, 01.Jun.2019, 07:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Haradinaj: Krasnoščekov bio kamuflirani špijun

Kosovski premijer Ramuš Haradinaj izjavio je da je kosovska policija uhapsila ruskog pripadnika Unmika Mihaila Krasnoščekova zato što je on, kako tvrdi, zloupotrebljavajući svoju funkciju službenika UN radio kao "kamuflirani špijun".
Priština je proglasila Mihaila Krasnoščekova "personom non grata", nakon čega su reagovale UN koje su saopštile da se za njihovo osoblje ne može primenjivati takva >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << odluka.

"Kosovska policija tokom operacije protiv organizovanog kriminala i krijumčarenja uhapsila je ruskog državljanina, kamufliranog špijuna kao službenika Ujedinjenih nacija, koji je sprečio vladavinu zakona koristeći službeni automobil UN", napisao je Haradinaj na Fejsbuku, prenosi Gazeta ekspres.
Haradinaj tvrdi i da su postupci Krasnoščekova bili protiv međunarodnog prava.
"Opstrukcija pravde i zloupotreba simbola UN su gruba kršenja", kaže Haradinaj.
Ujedinjene nacije upozorile su u petak, povodom odluke Prištine da Krasnoščekova proglasi "personom non grata", da se takva odluka ne može primenjivati na osoblje UN, već samo za diplomate koje je u jednoj državi akreditovala druga država, u kontekstu njihovih bilateralnih odnosa.
"Ujedinjene nacije nisu država i njihovo osoblje nije akreditovano u državama u kojima je zaposleno, već radi jedino po ovlašćenju generalnog sekretara UN", navodi se u saopštenju koje je Unmik dostavio Tanjugu.
Krasnoščkov se, inače, nalazi u Beogradu na VMA gde je prebačen iz KBC Kosovska Mitrovica.
"Saglasnost od Prištine se čekala, nije na kraju ni data, ali je on na kraju prebačen sanitetskim vozilom Unmika, uz pratnju našeg sanitetskog osoblja. Čak je i u putu bilo nepotrebnog zadržavanja od petnaestak minuta na administrativnoj liniji od strane kosovskih, de fakto, albanskih policajaca", rekao je juče direkor KBC "Kosovska Mitrovica" Milan Ivanović.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Otrg'o se s lanca: Nakon PROTERIVANJA, Haradinaj Krasnoščenka proglasio ŠPIJUNOM!

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Jun.2019

Uzaludno upozorenje UN-a..Premijer privremenih institucija u Prištini Ramuš Haradinaj izjavio je da je tzv. kosovska policija uhapsila ruskog pripadnika Unmika Mihaila Krasnoščekova zato što je on, kako tvrdi, zloupotrebljavajući svoju funkciju službenika UN, radio kao "kamuflirani špijun"...Prethodno...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.