Haradinaj: Da u 18 sati dođem u slovenački sud

Izvor: Akter, 17.Jun.2015, 19:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Haradinaj: Da u 18 sati dođem u slovenački sud

Lider Alijanse za budućnost Kosova Ramuš Haradinaj koji je danas uhapšen na ljubljanskom aerodromu izjavio je da mu je rečeno da se u 18 časova pojavi pred slovenačkim sudom da se "raščiste stvari"

Haradinaj je u telefonskoj izjavi za Balkansku istraživačku mrežu (BIRN) rekao da su vlasti u Sloveniji "zabrljale", je su ga uhapsili na osnovu poternice iz 2006. godne, za koju kaže da nije validna.

"Ovo ne vidim samo kao ličnu uvredu, već i kao uvredu za >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << Kosovo", rekao je Haradinaj, navodeći da je od 2012. godine putovao u različite zemlje, uključujući i SAD i evropske zemlje i da nije imao problema.

U izveštaju o privođenju Haradinaja navodi se da je on priveden po poternici koju je izdao Interpol Beograd 8. oktobra 2004. godine.

Beogradski mediji preneli su izjavu portparola slovenačke policije Bojana Kosa za prištinski portal Lajmi.net da je na aerodromu u Ljubljani popodne uhapšen jedan kosovski državljanin koji čeka izvođenje pred istražnog sudiju Okružnog suda u Kranju.

Kako je kazao, postupak u vezi sa tim hapšenjem biće okončan nakon svih sudskih procedura.

Haradinaj je posle pritvaranja za potral "Gazeta ekspres" rekao da nije uhapšen već samo zadržan i da će se vrlo brzo vratiti u Prištinu.

Zbog njegovog hapšenja ispred Ambasade Slovenije u Prištini protestovali su čelnici Alijanse.

Nastavak na Akter...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.