Hapšenje na Kosovu: Planirali terorističke napade

Izvor: Vesti-online.com, 09.Jun.2018, 09:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hapšenje na Kosovu: Planirali terorističke napade

Na Kosovu su uhapšene dve osobe osumnjičene za planiranje terorističkih napada na pripadnike KFOR-a i na stanovnike Kosova, Belgije i Francuske, saopšteno je iz tužilaštva u Prištini.

Uhapšen je dvadesetšestogodišnji muškarac državljanin Belgije i dvadesetpetogodišnja žena sa kojom je živeo, a čije je mesto prebivališta Priština.

Iz kancelarije tužioca saopšteno je da su muškarac i žena 2. juna razgovarali telefonom o pripremi terorističkih i samoubilačkih >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << napada automobilom bombom na pripadnike KFOR-a i na mesta na kojima se okuplja veliki broj ljudi.

Iz tužilaštva navode da je muškarac pripremao i samoubilačke napade na javnim mestima u Belgiji i Francuskoj.

Muškarac i žena su uhapšeni 6. juna.

Advokat belgijskog državljanina Arbor Redža potvrdio je da je njegov klijent osumnjičen za pripremu terorističkih činova, ali da tužilaštvo nije obezbedilo bilo kakav dokaz za to.

Neimenovani policijski zvaničnik rekao je da je istraga proširena na više lica.

Iz KFOR-a su naveli da je ovo pitanje lokalne policije.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.