Hamletovska dilema - Kosovo ili EU

Izvor: B92, 20.Dec.2011, 15:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hamletovska dilema - Kosovo ili EU

Beograd -- Ivica Dačić kaže da je dilema EU ili Kosovo "hamletovsko pitanje" dodajući da postoji nešto što nije ni jedno ni drugo a zove se "jaka Srbija".

On je, nakon potpisivanja Sporazuma o unapređenju bezbednosti saobraćaja na državnim putevima, rekao i da očekuje da će >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << izbori u Srbiji biti raspisani u maju. Dačić je dodao i da se građani Srbije uvek raduju predizborim kampanjama pošto je to vreme kada se u zemlji najviše gradi.

"Srbija je zaslužila da ima urednu mrežu puteva", rekao je ministar dodavši: "Daj Bože da se sve stranke nadmeću u tome ko će više učiniti za narod."

Naš cilj je, poručio je Dačić, da razvijamo infrastrukturu i pratimo evropske standarde bez obzira na to u kakvom se statusu Srbija nalazila.

Na svečanosti u Tolstojevoj, gde je nakon potpisivanja Sporazuma upriličena prezentacija četvorogodišnjih rezultata ministarstava za infrastrukturu i energetiku, Dačić je naglasio da za ova dva ministarstva ne postoje praznici, jer "rudari i policajci" rade u svim uslovima i tokom praznika.

Za Dačića je Sporazum koji je potpisao sa ministrom Milutinom Mrkonjićem i direktorom JP Putevi Srbije Zoranom Drobanjakom, veoma važan ne samo za bezbednost saobraćaja već i za pitanje globalne bezbednosti.

"Ovo je potvrda da će duž glavnih tokova Koridora 10 MUP i MInistarstvo za infrastrukturu zajedno napraviti prateću infrastrukturu, odnosno duž Koridiora 10 biće postavljen elektronski nadzor koji će zameniti posao saobraćajnih policajaca", rekao je Dačić.

To će, dodao je, značiti i smanjenje broja poginulih, uticaće na smanjenje korupcije i biće značajno za hitnu pomoć i razne druge tehničke službe u slučajevima kvarova vozila na putevima.

"Ovo je ujedno i uspostavljanje pravne norme s obzirom na to da će infrastruktura ostati u svojini države Srbije", rekao je ministar policije.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.