Haljiti: Moguć specijalni status za sever Kosova

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Avg.2011, 11:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Haljiti: Moguć specijalni status za sever Kosova

PRIŠTINA -

Potpredsednik Skupštine Kosova Džavit Haljiti izjavio je da iz "svetskih centara odlučivanja" stiže poruka da bi rešenje za probleme severa moglo biti da mu se da "nekakav specijalni status".

"Ukoliko čitamo između redova izjave iz centara odlučivanja koji nas podsećaju da neće biti cepanja kosovske teritorije, već da se nazire prihvatljivo rešenje za sever Mitrovice..., navode nas na zaključak da bi trebalo da dobijemo nekakav specijalni status koji >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << se ne zove ni autonomija, niti otcepljenje od Kosova", rekao je Haljiti u intervjuu koji danas objavljuje list "Koha ditore".

On takođe smatra da je neophodno da Evropska unija i SAD istupe sa zajedničkim stavom o ovom pitanju pošto će to, kako kaže, biti najlakši način za rešavanje problema.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.