Grenel pripada Americi, ali da Grenel nije Amerika

Izvor: B92, 23.Sep.2020, 18:18

"Grenel pripada Americi, ali da Grenel nije Amerika"

Priština -- Aljbin Kurti rekao da specijalni izaslanik američkog predsednika za pregovore Srbije i Kosova, Ričard "Grenel pripada Americi, ali da Grenel nije Amerika".

"Od Zapada sam naučio da kritikujem zapadne zvaničnike. Dakle, u ovom pogledu saveznici i partneri su takvi, samo ako postoji pravo na kritiku. Ako se ni pod kojim uslovima ne usuđujete da se ne složite s bilo kojim zvaničnikom, onda to nije partnerstvo i savezništvo", rekao je bivši premijer Kosova za prištinsku >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << televiziju KTV.

Govoreći o meri reciprociteta prema Srbiji, lider Samoopredeljenja je rekao da nije želeo da reciprocitet primeni prema SAD, nego prema Srbiji.

Osvrnuo se i na izveštaj Stejt departmenta u kojem je pohvalio njegovu vladavinu.

"Nedavno smo imali izveštaj američkog Stejt departmenta o investicionoj klimi na Kosovu, koji je pohvalio vladu Kurtija, koja se borila protiv korupcije, ali zbog kratkog mandata nije uspela da institucionalizuje metode delovanja protiv korupcije", rekao je on o sebi.

Na pitanje o tome zašto ga optužuju za "antiamerikanizam", Kurti je odgovorio pitanjem o tome kako to da ga Stejt department hvali, "ako sam ja antiamerikanac".
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.