Izvor: NoviMagazin.rs, 26.Okt.2015, 14:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Geci: Tači, Veselji, Ljimaj skinuti sa optužnice

Bivši komandant Oslobodilačke vojske Kosova (OVK) Sabit Geci, koji izdržava kaznu zbog ratnih zločina, tvrdi da je optužnica protiv njega izmenjena i da se na njoj više ne nelaze neka imena.

Geci, koji je bio blizak saradnik aktuelnog zamenika kosovskog premijera i ministra spoljnih poslova, kazao je da su se na toj optužnici nalazili pored Tačija, aktuelni predsednik kosovskog parlamenta Kadri Veselji, lider opozicione Inicijative Fatmir Ljimaj, zatim Jakup Krasnići, kao >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << i Redžep Seljimi, prenela je prištinska Bota sot.

Geci, koji je godinama slovio za Tačijevu "udarnu pesnicu", rekao je da je osnovna verzija optužnice promenjena, pa su optužnicom obuhvaćene osobe koje mu nisu bile poznate, prenosi prištinski "Bota sot".

Trenutno izdržava kaznu zatvora zbog ratnih zločina, a posmatrači u Prištini smatraju da će se Geci najvarovatnije naći i na listi optuženih pred novoformiranim specijalnim sudom za zločine OVK.

Sabit Geci, "Veliki gazda" prištinske mafije i jedan od bivših komandanata OVK, osuđen na 15 godina zatvora zbog ratnih zločina počinjenih protiv civila u dva logora na severu Albanije.

Geci je jedan od osnivača OVK, saradnik Hašima Tačija, i čovek koji godinama slovi za šefa mafije o čemu svedoči i njegov ratni nadimak "Big bos" ili "Veliki gazda". Geci je 2001. godine osuđen na pet godina zatvora zbog iznuđivanja novca.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Tači, Veselji, Ljimaj skinuti sa optužnice?

Izvor: Studio B, 26.Okt.2015

Bivši komandant Oslobodilačke vojske Kosova (OVK) Sabit Geci, koji izdržava kaznu zbog ratnih zločina, tvrdi da je optužnica protiv njega izmenjena i da se na njoj više ne nelaze neka imena...Geci, koji je bio blizak saradnik aktuelnog zamenika kosovskog premijera i ministra spoljnih poslova, kazao...

Nastavak na Studio B...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.