Gaon: OEBS će omogućiti Srbima na KiM da glasaju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Maj.2012, 14:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gaon: OEBS će omogućiti Srbima na KiM da glasaju

KOSOVSKA MITROVICA -

Portparol OEBS-a Nikola Gaon izjavio je danas da će ta misija omogućiti svima koji žive na Kosovu a imaju pravo da glasaju na srpskim parlamentarnim i predsedničkim izborima da ostvare to svoje pravo.

To će, naveo je, biti omogućeno u 28 centara za glasanje sa 90 glasačkih mesta i na kojima će raditi do 500 članova OEBS-ovog osoblja.

"Iako su rokovi jako kratki, verujemo da uz saradnju svih aktera ova operacija može biti uspešno >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << izvedena. Po završetku glasanja, OEBS će prebaciti glasačke listiće na lokacije gde će se prebrojavati, van Kosova", izjavio je Gaon za Tanjug.

On je dodao da se preduzimaju sve mere da postupak teče sigurno, i da u tom smislu OEBS održava stalne kontakte i sarađuje sa KPS-om, Euleksom i Kforom.

"Što se tiče lokalnih izbora, OEBS je uključen isključivo u omogućavanje glasanja na parlamentarnim i predsedničkim izborima i na glasačkim mestima koja uspostavi OEBS se neće glasati za lokalne izbore", naveo je Gaon.

Na Kosovu i Metohiji 6. maja biće otvoreno ukupno 90 biračkih mesta na 28 lokacija. Biračka mesta i lokacije određene su uz saglasnost OEBS.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija,   Predsednički izbori

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

OEBS organizuje glasanje na Kosovu

Izvor: NoviMagazin.rs, 02.Maj.2012

Portparol OEBS-a Nikola Gaon izjavio je u sredu da će ta misija omogućiti svima koji žive na Kosovu a imaju pravo da glasaju na srpskim parlamentarnim i predsedničkim izborima da ostvare to svoje pravo.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.