Fusnota se čita na početku skupa

Izvor: B92, 05.Mar.2012, 23:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Fusnota" se čita na početku skupa

Beograd -- Predstavnici Vlade Srbije moraće na početku skupa kojem prisustvuju i delegati Prištine da pročitaju tekst fusnote koji je dogovoren u Briselu, pišu "Novosti".

Praktično, formulacija da je Kosovo predstavljeno bez prejudiciranja odluke o statusu, na osnovu Rezolucije 1244 i savetodavnog mišljenja MSP, neće stajati samo kao objašnjenje zvezdice na kosovskoj pločici, već će biti i naglas pročitana.

To je zvanična državna instrukcija koju će >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sledeće sedmice da usvoje srpski ministri i koja će automatski morati i da se primenjuje.

Istovremeno, staviće se van snage dosadašnje pravilo Vlade da zvaničnici Srbije napuste regionalne skupove ukoliko na njima sede i predstavnici Kosova.

Ali, ostaće na snazi instrukcija da Vladini zvaničnici imaju obavezu da i dalje napuštaju skupove koji nisu regionalni, a na njima se pojave predstavnici Kosova. Znači, na zasedanjima UN, OEBS, Saveta Evrope i ostalim organizacijama koje čine predstavnici nezavisnih država, Kosovo neće moći da bude predstavljeno ni sa zvezdicom.

"Pošto precizno moraju da se razdvoje regionalni skupovi od ostalih i da se instrukcije formulišu tako da ne ostavljaju prostora za interpretacije, stručne službe će završiti svoj rad tek za sednicu iduće nedelje", objašnjeno je "Novostima" u Vladi Srbije.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.