Funkcioneri sa severa Kosova slušaju svoje građene

Izvor: Vesti-online.com, 20.Avg.2013, 18:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Funkcioneri sa severa Kosova slušaju svoje građene"

Predsednik Skupštine Kosova i Metohije Slavko Stevanović izjavio je danas da funkcioneri na severu Kosova moraju da sprovode odluke svojih građana o odnosu premakosovskim institucijama i da im je nebitno da li će zbog toga biti smenjeni.

Srbi sa severa Kosmeta i dalje se protive izlasku na kosovske izbore 3. novembra  

"Mi smo predstavnici našeg naroda i dužni smo da sprovodimo odluke naših građana, pa nam je nebitno ako zbog toga treba da budemo smenjeni", >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << rekao je Stevanović novinarima u Zvečanu na otvaranju prostorija skupštine koju su formirali odbornici lokalnih skupština na severu Kosova.

 

Predsednik Vlade Srbije Ivica Dačić rekao je da će biti smenjeni državni službenici na Kosovu koji ne poštuju politiku vlade. Beograd je pozvao kosovske Srbe da izađu na lokalne izbore Kosova 3. novembra, ali su predstavnici lokalnih samouprava na severu Kosova većinski protiv izlaska na izbore.

 

"Mnogo je nelogičnog i nepotpunog informisanja u vezi sa izborima koji će biti održani na Kosovu", rekao je na konferenciji za novinare Ljubomir Radović, pomoćnik predsednika opštine Zvečan.

 

Radović je precizirao da 3. novembra neće biti održani lokalni izbori na Kosovu i Metohiji, već "lokalni izbori Republike Kosova koje je raspisala predsednica Republike Kosova Atifete Jahjaga".

 

"Izbori su raspisani u skladu sa Zakonom o lokalnim izborima i Ustavom Republike Kosovo, sprovešće ih Centralna izborna komisija Republike Kosovo, a pravo učešća na izborima imaju svi građani Republike Kosovo upisani u centralni izborni spisak", rekao je Radović.

 

Skupština Kosova i Metohije zaključila je prošle nedelje da je izlazak na izbore 3. novembra neprihvatljiv jer je u suprotnosti sa Ustavom i zakonima Srbije i Rezolucijom 1244 Saveta bezbednosti UN, i ponovo zatražila da se Ustavni sud što pre odredi prema Briselskom sporazumu Beograda i Prištine.

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

"Funkcioneri sa severa Kosova slušaju svoje građane"

Izvor: Vesti-online.com, 20.Avg.2013

Predsednik Skupštine Kosova i Metohije Slavko Stevanović izjavio je danas da funkcioneri na severu Kosova moraju da sprovode odluke svojih građana o odnosu premakosovskim institucijama i da im je nebitno da li će zbog toga biti smenjeni. ..Srbi sa severa Kosmeta i dalje se protive izlasku na kosovske...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.