Fejzulahu:Na severu Kosova struja neće poskupeti

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Jan.2022, 15:35

Fejzulahu:Na severu Kosova struja neće poskupeti

Četiri opštine na severu Kosova sa srpskom većinom ne nalaze se u izveštaju o povećanju tarifa za električnu energiju, izjavio je šef kosovske Regulatorne kancelarije za energetiku Imer Fejzulahu.

On je naveo da te opštine nisu uključene u izveštaj zbog sudskog procesa koji ta regulatorna kancelarija vodi u vezi sa potrošnjom električne energije u tom delu, preneo je Kosovo onlajn.

Fejzulahu je, tokom izveštavanja Odbora za privredu u vezi sa vanrednom >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << revizijom tarifa električne energije, naglasio da je tokom ove godine otvoren vanredni pregled pravnog osnova za utvrđivanje tarifa i da su konsultacije o tarifama električne energije predviđene do 28. januara.

Na pitanja predsednika odbora ko je autor izveštaja o povećanju tarifa, da li je bilo mešanja vlade i da li postoji pravni osnov da vlada uvede 75 miliona evra subvencija za povećanje tarifa, Fejzulahu je odgovorio da je autor Regulatorna kancelarija za energetiku, negirajući da postoji intervencija vlade.

Fejzulahu je naveo da je tokom decembra zabeležena velika potrošnja do 1.400 megavat sata i dodao da je 30 odsto potrošača prinuđeno da se greje na struju.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.