FIFA zbog zastave Nema predaje pokrenula postupak protiv Srbije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Nov.2022, 20:23

FIFA zbog zastave "Nema predaje" pokrenula postupak protiv Srbije

Svetska fudbalska organizacija (FIFA) saopštila je danas da je pokrenula je disciplinski postupak protiv reprezentacije Srbije nakon što je u njenoj svlačionici na Mundijalu u Kataru navodno okačena zastava na kojoj je prikazana teritorija Kosova i Metohije uz poruku "Nema predaje".

Postupak je otvoren na osnovu člana 11 pravilnika FIFA i člana četiri pravilnika Svetskog prvenstva u Kataru, a koji se bave uvredljivim gestovima, znakovima i rečima, navodi se u saopštenju >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << FIFA koje je preneo Rojters.

Isti član se bavi korišćenjem sportskih događaja za promociju stvari koje nisu vezane za sport.

Rojters dodaje da je fotografija iz svlačionice sa okačenom zastavom postala viralna na društvenim mrežama nakon što ju je podelio ministar omladine i sporta privremenih prištinskih institucija Hajrula Čeku.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Dačić o disciplinskom postupku Fife zbog zastave u svlačionici: Licemerje i dvostruki standardi

Izvor: RTS, 27.Nov.2022, 12:49

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić ocenio je kao licemerno to što je Svetska fudbalska organizacija (FIFA) pokrenula disciplinski postupak protiv reprezentacije Srbije, nakon što je u njenoj svlačionici na Mundijalu u Kataru navodno okačena zastava na kojoj je prikazana teritorija Kosova...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.