Enklave za prihvatanje sporazuma

Izvor: B92, 07.Avg.2011, 16:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Enklave za prihvatanje sporazuma

Babin Most -- Srbi koji žive u enklavama na Kosovu očekuju da će sporazum sa KFOOM- doprineti stabilizaciji situacije na severu Kosova.

Predsednik opštine Obilić Goran Dančetović smatra da bi Srbi sa severa Kosova trebalo da prihvate taj sporazum.

Dančetović je kazao da su među stanovništvom Obilića, koje je enklava, bile osetne tenzije zbog zivanja na severu Kosova proteklih dana.

"Smatram da je svaki dogovor bolji od eskalacije sukoba i nasilja. Mislim >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da su Srbi na severu Kosova dovoljno zreli da procene situaciju koja jeste. Očekujem da je dogovor dobar za Srbe na severu i nas ovde", rekao je Dančetović Tanjugu.

Prema njegovim rečima, aktuelno smirivanje situacija na severu pokrajine svima odgovara i da je realna situacija na severu i u enklavama dosta različita.

Dančetović je ukazao da i Srbe u enklavama pogađa embargo na uvoz robe iz cetralne Srbije, zato što je u njihovim radnjama osetan nedostatak prehrambenih proizvoda iz Srbije.

On je objasnio da se enklave snabdevaju iz severne Mitrovice, i da ako tamo nema proizvoda iz centralne Srbije, može doći do problema sa snabdevanjem.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SVAKI DOGOVOR JE BOLJI OD ESKALACIJE SUKOBA

Izvor: Kurir, 07.Avg.2011

BABIN MOST - Srbi u enklavama očekuju da će privremeni sporazum, koji su postigli predstavnici Vlade Srbije i Kfora, doprineti stabilizaciji situacije na severu Kosova, pa stoga treba i da ga predstavnici Srba sa severa prihvate smatra predsednik opštine Obilić Goran Dančetović...Smatram da je...

Nastavak na Kurir...

Predsednik DSK zatražio poštovanje sporazuma sa Kforom

Izvor: Blic, 07.Avg.2011

Predsednik Demokratskog saveza Kosova (DSK) Isa Mustafa zatražio je danas poštovanje postignutog sporazuma sa Kforom o situaciji na severu Kosova. .."Svaki sporazum koji vodi ka širenju suvereniteta na čitavoj teritoriji Kosova se treba poštovati" rekao je Mustafa i dodao da se Vlada Kosova suočila...

Nastavak na Blic...

Mustafa zatražio poštovanje sporazuma sa Kforom

Izvor: S media, 07.Avg.2011

Predsednik Demokratskog saveza Kosova Isa Mustafa zatražio poštovanje sporazuma sa Kforom i rekao da nema povlačenja od onog što je počelo 25. jula. ..Predsednik Demokratskog saveza Kosova (DSK) Isa Mustafa zatražio je danas poštovanje postignutog sporazuma sa Kforom o situaciji na severu Kosova..."Svaki...

Nastavak na S media...

Svaki dogovor je bolji od eskalacije sukoba

Izvor: Glas javnosti, 08.Avg.2011, 07:11

BABIN MOST - Srbi u enklavama očekuju da će privremeni sporazum, koji su postigli predstavnici Vlade Srbije i Kfora, doprineti stabilizaciji situacije na severu Kosova, pa stoga treba i da ga predstavnici Srba sa severa prihvate smatra predsednik opštine Obilić Goran Dančetović...Smatram da je...

Nastavak na Glas javnosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.