Ekstremisti otvaraju vrtiće na Kosovu

Izvor: Radio 021, 19.Maj.2015, 15:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ekstremisti otvaraju vrtiće na Kosovu

Obdaništa, škole i sumnjivi studentski domovi se finansiraju iz fondova nevladinih organizacija na Kosovu u sprezi sa islamskim ekstremistima i teroristima, piše danas Koha ditore, pozivajući se na izveštaj jedne inostrane obaveštajne službe.

U tekstu pod naslovom "Investicije islamskih ekstremista u obrazovanju na Kosovu" se kaže da se to odvija uz dozvolu kosovskih institucija. U izveštaju inostrane obaveštajne službe, do kojeg je došao dnevnik, govori se o aktivnostima >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << 50 nevladinih organizacija i 11 lica koji su najviše širili verski islamski ekstremizam.

Kosovo se u tom izveštaju predstavlja kao "kolevka" verskog uticaja još od predškolskih ustanova.

Obdanište "Cveće dana" u Prištini je jedno od njih. Njen vlasnik Driton Madzuni ima jake veze sa Hasanom Abazijem jednim od rukovodioca sedme brigade muhadžedina u Bosni. Na čelu finansija se nalazi Hašan Ali Al Saraj, poreklom iz Iraka, navodi list.

Funkcionisanje obdaništa i škola kao i sumnjivih domova studenata, koji imaju veze sa terorističkim organizacijama, je dozvoljeno od strane ministarstva obrazovanja, konstatuje list navodeći da obdanište "Cveće dana" ima licencu od 2006. godine.

"Mnoge organizacije i NVO koje su bile instalirane na Kosovu nakon rata 1999 godine, kao sto su Al- Haramanei, IWC, KOFF, ISTAMBUL... su udaljene sa Kosova. Međutim one su iza sebe formirale nevladine organizacije kao sto su "Tragovi", "Fondakos", "Sfera", "Jednakost", " Ponos", "Realnost", "Kuran"..." , kaže se u istražnom izveštaju baziranom na mnogim izvorima, prenosi "Koha ditore".

U vezi sa tim organizacijama su, dodaje list i mnogi imami i pojedinci.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.