Ekspres: Prve optužnice Specijalnog suda u junu

Izvor: RTS, 21.Feb.2019, 10:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ekspres: Prve optužnice Specijalnog suda u junu

Prve optužnice Specijalnlnog tužilaštva za zločine nad Srbima, koje je su tokom poslednjih sukoba počinili pripadnici bivše OVK na Kosovu, mogle bi da budu podignute u junu ove godine, a do tada može se očekivati da pozive za saslušanje u tom sudu dobiju i neki aktuelni politički i institucionalni lideri, piše prištinska "Gazeta ekspres".
Optužnice će, kako se navodi, biti podignute na osnovu >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << dokaza prikupljenih u dosadašnjem istražnom postupku.

List piše da stručnjaci za pravosuđe procenjuju da će rad tužilaštva i suda, čije je sedište u Hagu, biti intenziviran i da će broj poziva za saslušanje biti povećan u narednom periodu.
Navodi se i da Specijalno tužilaštvo na saslušanje poziva sve osobe koje se pominju u izveštaju senatora Švajcarca Dika Martija pa se, piše Ekspres, može očekivati da će poziv dobiti i neki aktuelni politički lideri koji su na vlasti u privremenim prištinskim institucijama.
Tokom prva tri dana marta u Specijalnom tužilaštvu će svedočiti general OVK Lahija Brahimaj, koji nije želeo da iznosi više detalja u vezi sa tim, već je samo rekao da je dokumentacija u rukama njegovog advokata.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Prve optužnice za zločine na Kosovu u junu

Izvor: Danas, 21.Feb.2019

Prve optužnice specijalnog tužilaštva za ratne zločine počinjene na Kosovu mogu se očekivati u junu, piše danas Zeri. Članak Prve optužnice za zločine na Kosovu u junu se pojavljuje prvo na Dnevni list Danas.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.