Ekspres: Borelj sledeće nedelje u Prištini

Izvor: RTS, 21.Jan.2020, 17:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ekspres: Borelj sledeće nedelje u Prištini

Evropski komesar za spoljnu politiku, Španac Žozep Borelj, posetiće neredne nedelje Prištinu, prenose mediji na albanskom pozivajući se na svoje izvore u Briselu, dodajući da do posete dolazi pred istek roka strankama pobednicama izbora na Kosovu da fomiraju sledeću vladu.
Portal Ekspres navodi da su Evropljani iznenađeni ozbiljnom infiltracijom Amerikanaca koji su uspeli da ubede Prištinu >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i Beograd da uspostave avio-liniju između ova dva grada.

"Žozep Borelj, koji je više puta odlagao posete, definitivno dolazi sledeće nedelje. Verovatno će posetiti i Beograd, ali nije poznato gde će prvo sleteti", prenosi prištinski portal.
Boreljova poseta Prištini dolazi u vreme kada je naporima Demokratskog saveza i pokreta Samoopredeljenje da formiraju novu vladu postavljen rok, pošto je Hašim Tači poverio Aljbinu Kurtija mandat da formira novu vladu.
"Izgleda da Evropska unija neće propustiti korak ka dijalogu Kosova i Srbije, pogotovo sada kada je izaslanik predsednika Donalda Trampa napravio ozbiljan pomak ubedivši Beograd i Prištinu da se otvori avio-linija između 'dve prestonice'", zaključuje Ekspres.
Delegacija Ministarstva privrede potpisala je u Berlinu Pismo o namerama sa kompanijom "Lufthanza" o obnovi avio-linije između Beograda i Prištine
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Borel naredne sedmice u Prištini, verovatno i u Beogradu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Jan.2020

Šef evropske diplomatije Žosep Borel posetiće naredne sedmice Prištinu, piše prištinski dnevnik Gazeta Ekspres, pozivajući se na neimenovane izvore i dodaje da će evropski diplomata tom prilikom verovatno posetiti i Beograd...Ekspres navodi da za sada nije poznato da li će Borel, koji je, kako...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.