Državljani Srbije uhapšeni u Kuvajtu

Izvor: RTS, 09.Apr.2012, 18:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Državljani Srbije uhapšeni u Kuvajtu

Dvojica muškaraca, jedan iz centralne Srbije, a drugi sa Kosova uhapšeni na aerodromu u glavnom gradu Kuvajta dok su pokušavali da prokrijumčare 14 kilograma zlata. Šestorica Albanaca iz iste grupe uspela da pobegnu u Tursku.

Na aerodromu u glavnom gradu Kuvajta uhapšena su dvojica muškaraca, jedan iz centralne Srbije, a drugi sa Kosova. Oni su pokušavali da prokrijumčare 14 kilograma zlata iz Kuvajta, javili su lokalni mediji, a prenosi Tanjug.

Uhapšeni >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << su bili deo osmočlane grupe koja je 2. aprila ukrala 36 kilograma zlata iz prodavnice "Al Mubarkija".

Prema navodima kuvajtske policije, šestorica pripadnika te kriminalne grupe su dva sata posle krađe uspeli da pobegnu avionom u Tursku i oni su sa sobom odneli najveći deo plena.

Prema rečima srpskog ministra unutrašnjih poslova Ivice Dačića, sva šestorica koji su pobegli su Albanci.

"Nismo još dobili sve potpune informacije, ali ono što znamo jeste da je od njih šestorice jedan Makedonac, petorica su iz Srbije, svi su Albanci i bavili su se kriminalom", rekao je Dačić novinarima.

Ranije, mediji u Kuvajtu su navodili protivrečne informacije o poreklu lopova - po jednima, reč je o grupi iz BiH, a po drugima iz Srbije.

Ono što je izvesno je, tvrde izvori u kuvajtskoj policiji, da je osmorka u Kuvajt stigla odvojeno, s turističkim vizama, i u toj zemlji proveli su sedam dana pre nego što su opljačkali zlataru.

Kako je javio portal "Emirates 24/7", šestorica su iz Kuvajta uspela da pobegnu za Tursku dva sata posle pljačke i sa sobom su odneli 27 kilograma zlata. Kuvajtska policija je o tome obavestila kolege u Turskoj.

U torbama dvojice čije je hapšenje na kuvajtskom aerdromu potvrđeno danas, pronađeno je devet kilograma zlata, navodi taj portal.

Lokalni mediji citiraju policijske izvore koji kažu i da su dvojica uhapšenih priznali krađu. Oni su, kako se navodi, ispričali da su u Kuvajt došli s turističkim vizama i ciljem da opljačkaju juvelirnicu, a da su definitivan plan napravili pošto su nekoliko puta obišli radnju i proverili njeno obezbeđenje.

"Arab Times online" piše da su oni prilikom pljačke vezali pripadnika obezbeđenja i još troje ljudi koji su bili u prodavnici i tek onda uzeli plen.

Policija je uspela da uhapsi dvojicu pljačkaša zahvaljujući snimcima kamera za nadzor u prodavnici, na putevima i aerodromu, navode kuvajtski mediji.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.