Drecun: Srpska lista načinila dobar potez

Izvor: Mondo, 07.Sep.2017, 21:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Drecun: "Srpska lista načinila dobar potez"

Učešće Srpske liste u Vladi Kosova ne znači podršku Ramušu Haradinaju, izjavio je N1 predsednik skupštinskog Odbora za Kosovo i Metohiju Milovan Drecun.

Foto: MONDO, Mario Milojević

Drecun smatra da se ne može osporiti legitimitet podrške Haradinaju na kosovskim izborima, a da je Srpska lista načinila dobar potez.

Nema opstanka Vlade Kosova bez liste Srpska, ukazuje Drecun, >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << a njeno učešće u vlasti dovesti do formiranja Zajednice srpskih opština i sprečavanja formiranja Vojske Kosova.

Haradinaj mandatar za sastav Vlade Kosova

Najbolje bi bilo da Ramuša Haradinaja nema uopšte u političkim strukturama, nadajmo se da će se ipak naći na optužnici koju specijalizovano tužilaštvo treba da podigne i on i Hašim Tači, rekao je Drecun.

Dok se to ne desi, objasnio je on, Hardinaj i Tači su osobe koje mogu da se bave politikom, koje utiču na procese na Kosovu i Metohiji.

Veselji vodi Skupštinu, Srbi podržali Haradinaja

Srpska lista treba da učestvuje u tome. Najveća stvar je u tome da se spreče eventualne jednostrane odluke Albanaca jer, ovoga puta vlada neće moći bez saglasnosti srpskih predstavnika, ponovio je Drecun.

Oni će raditi u direktnoj komunikaciji sa zvaničnim Beogradom, onda zvanični Beograd ima itekako veliku mogućnoost da utiče na procese i delovanje te vlade u Prištini, zaključio je Drecun.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.